Logo physiolac bio
 

Mijn eerste trimester

1ste zwangerschapsmaand

De ontwikkelingen bij de moeder

Je hebt de bevestiging dat je zwanger bent en binnen 9 maanden een jonge mama zult zijn! Je kunt zeer snel veranderingen voelen in je lichaam. De eerste zichtbare tekenen: het uitblijven van de menstruatiecyclus, gespannen en gezwollen borsten. Ook misselijkheid, een gevoel van vermoeidheid, behoefte om vaker te plassen, wijziging van geur en smaak, zijn aanwijzingen voor een zwangerschap. Het is belangrijk op te merken dat deze tekenen niet alle systematisch voorkomen.

Het is belangrijk om, vanaf de eerste maand van de zwangerschap, goed voor je lichaam te zorgen: vermijd medicijnen want sommige zijn gevaarlijk voor de foetus, alcohol wordt afgeraden net zoals onderzoeken met x-stralen. 

Ontwikkelingen bij het embryo

Het bevruchte eitje nestelt zich na 7 dagen in de baarmoederwand en wordt een embryo. De lever, de alvleesklier en de longen beginnen zich te vormen. De bloedsomloop begint en het renale systeem krijgt vorm. Op de 21ste dag klopt het hart, de hartkloppingen zijn waarneembaar en de ledematen beginnen te groeien.

Het embryo meet ongeveer 6 mm.

Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact