Logo physiolac bio
 

Mijn tweede trimester

6de zwangerschapsmaand

De ontwikkelingen bij de moeder

Jouw buik wordt ronder en ronder en begint zwaar te wegen. Het gewicht van de baby kan leiden tot pijn in je rug. Om dit te vermijden kan je rekoefeningen voor de wervelkolom doen en vooral letten op een aantal zaken: zitten met een rechte rug, vermijd schoenen met hoge hakken, te zachte matrassen, draag geen zware lasten, ga door de knieën in plaats van je rug te plooien als je iets opraapt, stap uit je bed via de zithouding...

Om je te ontspannen, even van ritme te veranderen of gewoon jezelf te verwennen, denk aan een pré-natale behandeling in thalassotherapie, ideaal tijdens het tweede trimester van je zwangerschap.

Tijdens het tweede trimester van je zwangerschap zijn de behoeften aan ijzer belangrijk. Bij onvoldoende reserve kan een ijzertekort ontstaan en leiden tot bloedarmoede. Een arts kan bijkomende ijzertabletten voorschrijven om hieraan te verhelpen. 

Praktische tip: Dien een aanvraag in voor de toekenning van de geboortepremie (of kraamgeld). Je werkgever bezorgt je het aanvraagformulier.

De ontwikkelingen bij de fœtus

De fœtus beweegt meer en meer (tot 20 maal per uur) maar slaapt gemiddeld 16 tot 20 uur per dag. Het haar groeit, de oogleden en wenkbrauwen zijn perfect getekend. 

De huid wordt gevormd en een vettige coating bedekt het hele babylichaam. De zintuigen ontwikkelen zich, de baby reageert op geluid van de omgeving en op stemmen.

De fœtus meet ongeveer 30 cm en weegt 1 kg.


 

Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact