Logo physiolac bio
 

Babyweetjes

Baby heeft altijd honger

De voedingen zijn snel en frequent. De baby zuigt gulzig.

Wat kan je doen ?
Reguleer de eetlust van je baby zonder de hoeveelheid melk noch het aantal flesjes te verhogen. Kies een melk met hoge verzadiging die langzame koolhydraten bevat en de spijsvertering vertraagt.

Vergeet dit niet !
Respecteer een tijdsinterval van 2 à 3 uur tussen ieder flesje. Wanneer je baby weent, is dit niet automatisch een teken dat hij honger heeft; misschien wil hij een propere luier of hij is wakker en zoekt contact met je.
Water drinken, vooral als het warm is, is een nuttige en caloriearme drank waarmee de baby tevreden kan zijn. 

Als dit niet voldoende is
Als een verzadigingsmelk niet voldoende is om het hongergevoel van de baby te sussen, kan je ook babygranen aan de melk toevoegen. Ze zijn een bron van langzame koolhydraten en geven een dikkere consistentie aan de melk.  
Babygranen kunnen gegeven worden vanaf 4 maanden, op advies van een gezondheidsprofessional. Ze mogen geen gluten bevatten (eiwit aanwezig in tarwe, gerst, haver en rogge) om mogelijke allergieën te vermijden. Verkies granen zonder toegevoegde suikers.  
Voeg de granen geleidelijk aan de melk toe, tot je de gewenste consistentie bekomt, aangepast aan de honger van je baby.

Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact