Logo physiolac bio
 

Tussen 6 en 12 maanden

Babymelk

Er bestaan verschillende soorten babymelk om te beantwoorden aan de specifieke behoeften van de zuigeling als die niet met de borst gevoed wordt. 

Standaard babymelk en de opvolgmelk

De standaard babymelk is geschikt voor de meeste zuigelingen, als alles goed gaat. De opvolgmelk is ideaal voor baby's, in de overgang van borstvoeding naar flesvoeding.

Verkies een melk die de moedermelk zoveel mogelijk benadert, dit wil zeggen met een eiwitverhouding caseïnes/weieiwitten, identiek of met een ratio 40/60. In iedere babymelk zijn ook essentiële vetzuren en alle vitamines en mineralen die je baby nodig heeft, aanwezig, conform de reglementering. 

De opvolgmelk is over het algemeen ook verrijkt met prebiotica of probiotica om de gezonde intestinale flora van de borstgevoede baby te behouden. 

Raadpleeg een apotheker of arts voor advies over het afbouwen van borstvoeding. 

De hypoallergene babymelk (HA)

Deze melk gebruik je als het risico op allergieën bestaat, dit wil zeggen, wanneer allergieën in de familie van het kind voorkomen. 

In de HA melk werd het allergeen potentieel van eiwitten verminderd, ter preventie van allergieën (koemelkallergie, eczeem, enz...)

Deze melk is echter niet geschikt als het kind allergisch is. Vraag raad aan uw arts of apotheker. 

Lactosevrije melk en voeding 

Lactosevrije melk en voeding worden over het algemeen aanbevolen voor baby's die lijden aan diarree. Ze zijn ook geschikt voor zuigelingen en kinderen die een lactose-intolerantie hebben. Als baby diarree heeft, vermijdt men lactose. Deze is namelijk moeilijk verteerbaar en kan ongemakken zoals kolieken en/of verergering van de diarree veroorzaken. 

 Melk en voeding anti-regurgitatie (AR)

Anti-regurgitatie zuigelingenmelk is een ingedikte formule die regurgitaties bij de baby helpen vermijden. In die melk zijn over het algemeen johannesbroodpitmeel en maïszetmeel opgenomen.
Johannesbroodpitmeel is een goed verdikkingsmiddel maar kan fermentatie in de darmen, een opgeblazen gevoel en constipatie veroorzaken. Johannesbroodpitmeel verdikt al in het flesje.
Maïszetmeel verdikt pas in de maag en zorgt voor een goede verteerbaarheid.
Verkies een melk die zowel johannisbroodpitmeel als maïszetmeel in gematigde concentraties bevat. Hij is werkzaam bij regurgitatie zonder bijwerkingen bij de vertering en blijft vloeibaarder in de fles.

Verzadiging babymelk voor baby's met een grote eetlust: 

Verzadiging babymelk bevat meer langzame koolhydraten dan de standaard babymelk waardoor baby langere tijd verzadigd blijft.
Deze melk kan dan ook als vervanging gegeven worden voor de standaardmelk in het avondflesje om het eerste flesje 's morgens wat later te kunnen geven. 

 

Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact