Logo physiolac bio
 

De valies van je baby

Voor de baby

Zorg dat je de kleertje iedere dag kan wisselen en voorzie volgende spullen: body's, pyama's, truitjes, sokjes en pantoffeltjes, een trappelzak, slabbetjes, luiers, handdoeken...

 Voor de verzorging van de baby is het materiaal vaak voorhanden maar je kunt ook een paar producten meedoen.

  • Een fopspeen 0-6 maanden om je baby gerust te stellen en te kalmeren

Een fopspeen zal de zuigbehoefte van de baby bevredigen en hem gerust stellen en kalmeren. Kies een fopspeen die aangepast is aan het gehemelte van de baby en de harmonische ontwikkeling van tandvlees en tandjes respecteert. Zuigen is een natuurlijke en aangeboren behoefte bij de zuigeling. Het is één van de tekenen van een gezonde psychomotorische ontwikkeling van het kind.

  • Fysiologisch serum voor de neus- en ooghygiëne

 Gebruik fysiologisch serum voor het reinigen van de ogen. Enkele druppels in ieder oog laten lopen. Zorg dat het uiteinde van de unidose niet in aanraking komt met het oogoppervlak. Het overtollige serum met een steriel gaasje afvegen. Voor de neushygiëne, het hoofdje naar achter buigen. Het uiteinde van de unidose voorzichtig in het neusgat stoppen en er lichtjes op drukken. Gebruik een neuspeertje om het overtollige slijm op te zuigen. Herhaal in het andere neusgat.

  • Liniment met olie en kalkwater voor de luierwissel

  Om rode of geïrriteerde huid te vermijden, is het belangrijk de luier na elke voeding te wisselen. Onze tip: reinig de babybilletjes met een wattenschijfje, doordrenkt met liniment met olie en kalkwater. Vergeet de huidplooitjes niet.

  • Voor de verzorging van het navelstrengstompje

 Het navelstrengstompje van de pasgeborene moet droog en proper blijven. Onze tip: reinig het navelstrengstompje voorzichtig met een aangepaste desinfecterende oplossing en laat het zoveel mogelijk bloot.

 

De dag van het vertrek: denk aan de administratieve documenten (zoals het trouwboekje), het medisch dossier en de sis-kaart.


Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact