Logo physiolac bio
 

Essentiële voedingsstoffen

De vitamines

Vitamine C :

Waarom is vitamine C belangrijk : het is een essentiële vitamine voor de mens die niet in staat is ze te synthetiseren. De vitamine C helpt vermoeidheid en krampen te bestrijden; ze verhoogt de weerstand tegen infecties en verbetert de absorptie van ijzer in het bloed. Ze is essentieel tijdens de zwangerschap voor de goede gezondheid van de moeder en haar baby.

Belangrijkste bronnen : in vers fruit zoals kiwi, guave, mandarijnen, citroen, sinaasappel, aardbeien, mango en sommige groenten (paprika, peterselie...) 

Vitamine B9 :

Waarom is vitamine B9 belangrijk : de behoefte aan vitamine B9 neemt toe tijdens de zwangerschap (meer dan het dubbele). Deze vitamine wordt namelijk gebruikt door de foetus bij de vorming van het zenuwstelsel. Een tekort aan vitamine B9 kan misvormingen en/of aangeboren gebreken aan de neurale buis veroorzaken.

Belangrijkste bronnen : de meeste groenten, te consumeren « zonder matiging » !

 

Vitamine D :

Waarom is vitamine D belangrijk : vitamine D beschermt de botkwaliteit van de vrouw wanneer ze zwanger is of borstvoeding geeft, verzekert de gezonde ontwikkeling van het skelet van de foetus en zorgt voor de productie van moedermelk. 

Belangrijkste bronnen : in levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals visolie... Daarenboven maakt de blootstelling aan de zon (10 tot 15 minuten, 2 tot 3 keer per week) de synthese van vitamine D mogelijk (vitamine D3 wordt namelijk gesynthetiseerd in de huid door de werking van UVB).

Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact