Logo physiolac bio
 

De borstvoeding

Het afbouwen van borstvoeding

Tot aan de leeftijd van 6 maanden drinkt de baby uitsluitend melk. Deze voeding is essentieel voor zijn groei en ontwikkeling. De keuze tussen borstvoeding of zuigelingenvoeding is jouw beslissing, maar het is moeilijk om borstvoeding terug te beginnen eenmaal gestopt.

Bij het afbouwen van borstvoeding of spenen wordt overgestapt van moedermelk naar zuigelingenmelk. Hierbij vervang je geleidelijk de voeding aan de borst door flesjes met zuigelngenmelk. Vervang bij voorbeeld 1 voeding aan de borst door 1 flesje gedurende 3 dagen, daarna 2 voedingen aan de borst door 2 flesjes gedurende 3 dagen enzovoort. Een geleidelijke vermindering van de borstvoeding vermindert automatisch ook de lactatie.  

Vanuit nutritioneel standpunt, zal uw apotheker of arts u een zuigelingenmelk aanbevelen met een eiwitratio die het beste aanleunt bij de moedermelk, voor een zachte overgang.

Bij sommige baby's die borstvoeding kregen en waar het risico op allergie bestaat, bij voorbeeld wanneer allergieën in de familie van het kind voorkomen, kan een tussenstap met hypoallergene melk noodzakelijk zijn. 

Vraag raad aan een gezondheidsprofessional. 

Icone facebook Icone twitter Icone rss Envoyer ami  Fr En Be Contact